Maatwerk in automatisering

15 juni 2017

Automatisering in de productie kan leiden tot rendementsverbetering, resultaatverbetering en voordelen op het gebied van Arbo- en regelgeving. Vullings heeft in eigen huis een bijzondere techniek ontwikkeld die de afstemming tussen machine, robot en het te verwerken/verplaatsen product mogelijk maakt. Een unieke techniek die na diverse interne én externe toepassingen klaar is voor de markt. Uiteraard op onze kenmerkende Vullings-werkwijze; wij ontzorgen u van begin tot eind.

Robot

Sinds een tiental jaren maakt zusteronderneming Vullings Metaalbewerking gebruik van robots in haar verspanende productie. De afstemming tussen de verspaningsmachine, de robot en het te verspanen onderdeel of materiaal, hebben we bij Vullings geheel in eigen huis ontwikkeld. Het bijzondere aan deze ‘automatiseringscel’ is dat zowel het product als de machineklem én robotgripper onbemand kunnen worden verwisseld, waardoor meerdere verschillende producten gedurende één onbemande cyclus geproduceerd kunnen worden.

Volledige automatisering

Project robotiseringscelInmiddels werken we bij Vullings metaalbewerking naar volle tevredenheid met vier gerobotiseerde collega's en wordt de vijfde robot op dit moment in een productiecel geïnstalleerd. Daarnaast heeft dit bij onze relaties nogal wat interesse gewekt om een dergelijke productiecel in hun productie te integreren. Inmiddels heeft dit geleid tot de eerste automatiseringsprojecten, die naar volle tevredenheid van beide zijden geïnstalleerd zijn. Het behoeft niet de eerste automatisering in een productielijn te zijn, maar kan ook een gedeelte zijn waar (voorheen) van werd gedacht dat dit niet te automatiseren zou zijn vanwege de diversiteit of complexiteit van de uit te voeren activiteit.

Wij zijn ervan overtuigd dat automatisering vele kansen biedt! Het (geheel) automatiseren van productie kan namelijk leiden tot:

  • Rendementsverbetering; machines kunnen bijv. 24/7 ingezet worden.
  • Resultaatverbetering; toename van de kwaliteit door de constant uitgevoerde gerobotiseerde handeling

Daarnaast biedt automatisering voordelen op gebied van Arbo- en regelgeving. Denk bijvoorbeeld aan het geheel automatiseren van processen in gekoelde ruimtes, het verplaatsen van zware producten of van werkzaamheden die ’s nachts moeten worden uitgevoerd.

Ontzorgen

Vullings Systemen is er klaar voor om de ontwikkelde techniek breder toe te gaan passen, misschien wel voor uw bedrijf. Dit doen we uiteraard op onze kenwerkende Vullings-werkwijze; wij ontzorgen u van begin tot eind:

  • We leveren het complete pakket en maken dit geheel voor u op maat;
  • Installeren en testen doen we bij Vullings op locatie. Vervolgens wordt de gerobotiseerde cel "plug and play" afgeleverd in uw productieomgeving;
  • Uw medewerkers worden voorzien van een cursus en advies hoe te werken met de robot;
  • Na levering kan de robot meteen in productie!
  • En natuurlijk is het geheel CE-gekeurd.

Deel dit bericht: LinkedIn


Bekijk al onze nieuwsberichten