Toepassingen automatisering

2006-Fanuc-RobotHeeft u de wens om (gedeeltes) van uw productielijn te automatiseren? Wij gaan de uitdaging graag aan! In eigen huis hebben we een bijzondere techniek ontwikkeld die de afstemming tussen machine, robot en het te verwerken/verplaatsen product mogelijk maakt. Deze techniek kunnen we toepassen in elke productieomgeving, waarbij een grote mate van flexibiliteit mogelijk is. Niet alleen de gripper van de robot kan gewisseld worden, maar bijvoorbeeld ook het gereedschap, de mal of de klem die de machine benodigd kan onbemand gewisseld worden. Hierdoor kunnen verschillende producten in één cyclus geproduceerd worden. Onze techniek kan zowel bij nieuwe als bestaande robots worden toegepast.

Zelf zetten we onze automatiseringscellen veelvuldig in; inmiddels werken we naar volle tevredenheid met vijf gerobotiseerde ‘collega’s’. De kennis en ervaring die we zelf hebben opgedaan, gebruiken we nu bij het ontwikkelen én implementeren van automatiseringsoplossingen bij externe relaties.

Gedeeltes van de productielijn waarvan werd gedacht dat het niet te automatiseren zou zijn of waarvan automatisering tot op heden té complex leek, draaien met behulp van onze techniek volledig automatisch. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Rendementsverbetering; machines kunnen 24/7 ingezet worden;
  • Resultaatverbetering; toename van de kwaliteit door constant gelijk uitgevoerde gerobotiseerde handelingen;
  • Voordelen op het gebied van Arbo- en regelgeving; denk bijvoorbeeld aan geautomatiseerde processen in gekoelde ruimtes, het verplaatsen van zware producten of ’s nachts werken.

Heeft u een complexe automatiseringsvraag, interesse in de gerobotiseerde cellen van Vullings of wilt u onze eigen automatiseringsoplossingen eens in werking zien? Neem dan vrijblijvend contact op.